Workshop babymassage bij Angie’s Body Care

Handje babymassageWat is er nou fijner dan je eigen kindje masseren? Dit stimuleert de ontwikkeling van de hersenen, de lichaamsgroei en bevordert de immuniteit van je baby.

Je baby leren masseren: hoe werkt dat?

Vrijwel elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. De massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Babymassage is een vorm van communiceren zonder woorden. De druk die u uitoefent en de duur van de massage is afhankelijk van de leeftijd en gezondheidstoestand van je kind.

Je kan je kindje elke dag masseren. Het is het beste om dit op een bepaald tijdstip te doen. Hoe regelmatiger een baby wordt gemasseerd, hoe groter het effect is. Het is dus ook belangrijk dat de massage zo veel mogelijk door dezelfde persoon wordt uitgevoerd. Het beste is met deze massage te beginnen als je kind twee tot drie maanden oud is, omdat je dan al een beetje aan elkaar gewend bent, wat ervoor zorgt dat de massage beter verloopt. Mocht er sprake zijn van medische noodzaak, dan is het ook mogelijk kort na de geboorte te beginnen.

De positieve effecten van babymassage

  • In eerste instantie vergroot de babymassage de ouderlijke hechting
  • Het is ontspannend voor ouder en kind
  • Helpt baby’s bij kramp, verstopping en andere ongemakken
  • De massage stimuleert de zintuigen en de motorische en emotionele ontwikkeling van het kind
  • De massage kan extra waardevol zijn voor kindjes die te vroeg of met een handicap geboren zijn
  • Het vergroot het zelfvertrouwen van jou als ouder, omdat je de (lichaams)taal van je kindje beter leert begrijpen en intuïtief gaat aanvoelen wat je kind nodig heeft
Voet babymassage 1

Hoe is de babymassage ontstaan?

De Franse dokter Leboyer, o.a. bekend van de eerste onder-water bevallingen, kwam in India in contact met de Shantala massage. Daar is het heel gewoon dat baby’s door hun moeders dagelijks worden gemasseerd. Deze vaardigheid wordt van moeder op dochter doorgegeven. Dr. Leboyer was van mening dat ouders, naast alle hygiënische verworvenheden van deze moderne tijd, hun kroost ook warmte en geborgenheid moeten geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

Iedereen kan het leren. Jij ook! Meer weten? Neem contact op met Angie’s Body Care.