Workshop Babymassage bij Angie’s Body Care

Wat is er nou leuker dan zelf je kindje te kunnen masseren??
De babymassage is een oorspronkelijke lichaamsmassage voor baby’s. Het stimuleert de ontwikkeling van de hersenen, de lichaamsgroei en bevordert de immuniteit van je kind.

Geschiedenis

Handje babymassage


De Franse dokter Leboyer, o.a. bekend van de eerste onder-water bevallingen, kwam in India in contact met de Shantalamassage. Daar is het heel gewoon dat baby’s door hun moeders dagelijks worden gemasseerd. Deze vaardigheid wordt van moeder aan dochter doorgegeven. Dr. Leboyer is alom bekend voor zijn kindvriendelijke aanpak. Hij was van mening dat ouders, naast alle hygiënische verworvenheden van deze moderne tijd, hun kroost ook warmte en geborgenheid dienen te geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

Behandeling

Vrijwel elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. De massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Babymassage is een vorm van communiceren zonder woorden. De druk die je uitoefent en de duur van de massage is afhankelijk van de leeftijd en gezondheidstoestand van het kind. Je kunt een kindje elke dag masseren, het is het beste om dit op een bepaald tijdstip te doen. Hoe regelmatiger een baby wordt gemasseerd, hoe groter het effect is. Het is dus ook belangrijk dat de massage zo veel mogelijk door dezelfde persoon wordt uitgevoerd. Het beste is met deze massage te beginnen als je kind twee tot drie maanden oud is, omdat je dan al een beetje aan elkaar gewend bent, wat ervoor zorgt dat de massage beter verloopt. Mocht er sprake zijn van medische noodzaak, dan is het ook mogelijk kort na de geboorte te beginnen.

Effect

  • In eerste instantie vergroot de babymassage de ouderlijke hechting;
  • Het is ontspannend voor ouder en kind;
  • Helpt baby’s bij kramp, verstopping en andere ongemakken;
  • De massage stimuleert de zintuigen en de motorische en emotionele ontwikkeling van het kind;
  • De massage kan extra waardevol zijn voor kindjes die te vroeg of met een handicap geboren zijn;
  • Bovendien helpt het voor het zelfvertrouwen van de ouder, omdat ze de (lichaams)taal van hun kindje beter begrijpen en intuïtief meer gaan aanvoelen wat hun kind nodig heeft.
Voet babymassage 1

Babymassage kan iedereen leren en mocht u interesse hebben of meer informatie willen, dan kunt u altijd contact met Angie’s Body Care opnemen.