Trauma Release Breathwork® (TRB®)
Body Remembers Trauma Therapy® (BRTT®)

“BRTT & TRB: De Weg naar Diepgaande Heling”

Hoe zou het zijn als jij

 • de last van oude trauma’s kunt loslaten?
 • verlichting vindt van je chronische (pijn)klachten?
 • merkt dat je burn-out symptomen, depressie, angst en stress geleidelijk aan verminderen?
 • een duidelijke toename ervaart in vitaliteit en gezondheid?
 • elke nacht weer moeiteloos doorslaapt?
 • weer met volle teugen kunt genieten van het leven?
 • inzichten krijgt in je emoties en gevoelens?
 • volledige ontspanning ervaart in de bekkenbodem?
 • een merkbare verbetering opmerkt van je libido?
 • je symptomen van PTSS voelt afnemen? 
 • je diepere ademhaling en algehele ontspanning bevordert?

“In het lichaam woont de waarheid van ons verleden, maar ook de sleutel tot bevrijding.”

Waar is de BRTT/TRB voor in te zetten?

·        Angststoornissen
·        Burn-out
·        Chronische vermoeidheid
·        Concentratieproblemen
·        Depressie
·        Emotionele reacties
·        Fibromyalgie
·        Hart- en vaatziekten
·        Hoofdpijn/migraine
·        Maag- en darmklachten
·        Overgewicht
·        Pijn(klachten) en verhoogde spierspanning
·        PTSS
·        Slaapstoornissen
·        Stemmingswisselingen
·        Whiplash

“Wanneer vechten of vluchten niet lukt bevriezen we…..”

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT)

Uitleg Body Remembers Trauma Therapy (BRTT)

De BRTT onthult de kracht van lichaamsgerichte heling. Het is een wetenschappelijk onderbouwde therapie die gericht is op het zelf herstellen van het lichaam. Door het natuurlijk laten trillen van het lichaam na een overweldigende ervaringen (ook wel trauma genoemd) ontstaat er ruimte voor de verwerking.

Trauma is een gebeurtenis die te intens, snel of te onverwacht was om er op dat moment adequaat op te kunnen reageren door te vechten of te vluchten. Wij kunnen de gebeurtenissen vergeten maar ons lichaam niet.

Wanneer het vechten of vluchten niet lukt bevriezen we.

Vechten, vluchten/vermijden en bevriezen zijn natuurlijke reacties bij heftige gebeurtenissen/veranderingen en stress die een grote (emotionele)impact hebben. 
We vluchten (we doen alsof er niets is) of we vechten (we bestrijden de situatie) of bevriezen (ondergaan het in een vorm van gelatenheid en passiviteit).

Bij BRTT richten we ons op de Psoas-spier, ook bekend als de ‘spier van de ziel’, om de weg naar diepgaande heling te openen. Deze techniek bevrijd je van opgeslagen spanningen, zowel mentaal, emotioneel als fysiek.

Het natuurlijk laten trillen van het lichaam is een fysiologisch fenomeen dat helpt bij het loslaten van onnodige spanning.
Je ziet het ook vaak bij dieren die schrikken, die trillen/schudden letterlijk de spanning gelijk weer uit het lichaam.
Wij hebben vergelijkbare overlevingsreacties, alleen zijn wij het verleerd, vinden het gek om deze trilling toe te laten of onderdrukken het.

Dit trillen ervaren we allemaal wel eens.
Bijvoorbeeld: Trillende handen/benen, knikkende knieën of een trillende onderlip, wanneer we geschrokken zijn of iets spannends mee gemaakt hebben en/of moeten gaan doen.

Door het trillen te onderdrukken, blokkeren wij het natuurlijke loslaat mechanisme van ons lichaam, wat kan leiden tot opbouw van langdurige stress en het vasthouden van spanning in de spieren en bindweefsels (Fascia). Hierdoor kunnen spieren gemakkelijk gespannen en verkrampt raken, wat uiteindelijke kan resulteren in lichamelijke en psychologische klachten.

Door contact te maken met lichamelijke sensaties en ze toe te laten, kan het lichaam de vastgehouden spanning loslaten.

Het doen van de BRTT is om het trauma als een ervaring uit het verleden te gaan zien zonder dat het zenuwstelsel onnodig wordt beïnvloed. Door het herstellen van de balans in het autonome zenuwstelsel en het ontladen van spanning, kan je een sterke afname van symptomen ervaren.

Deze methode is ook zeer effectief bij kinderen met ADHD, ADD, enzovoort, omdat hun systeem vaak constant ‘aan’ staat.

“In de samenvloeiing van lichaamswerk en adem ligt de weg naar een vernieuwd welzijn.”

Trauma Release Breathwork (TRB)

Een Reis naar Innerlijke Vrijheid

Trauma Release Breathwork (TRB) is een diepgaande ademwerk methode die de deur opent naar het onderbewuste, waar onverwerkte trauma’s en onderdrukte emoties kunnen worden losgelaten. De 7 ademtechnieken vormen een transformerende reis naar binnen, waar je verbinding maakt met je diepste overtuigingen en ervaringen.

De kracht van TRB ligt in het vermogen om diepliggende herinneringen en emoties uit het onderbewuste vrij te laten. Door de begeleide ademhalingssessie kom je in contact met jezelf en je lichaam op een nieuwe, bevrijdende manier.

Ademen als een Helende Kracht

Ademen lijkt zo vanzelfsprekend, iets wat we doen zonder erbij na te denken. Alleen gaat de kracht van de ademhaling verder dan oppervlakkig in- en uitademen. In meditatie kan het een reis zijn naar nieuwe dimensies voor zowel lichaam als geest.

De ademhaling is een krachtig instrument, mits je weet hoe je het kan benutten. Vaak wordt het belang ervan over het hoofd gezien, omdat het zo automatisch lijkt.

Het leidt naar de kern van diepliggende spanningen, trauma’s, blokkades en gedachten. TRB biedt een veilige en directe manier om de vele lagen van jezelf te verkennen, waarbij lichaam, geest, emoties en spiritualiteit samenkomen in een helend proces.

Elke ademhaling zendt vitale informatie naar je hersenen, hart en longen via het autonome zenuwstelsel. Dit systeem, voorheen beschouwd als ‘autonoom’, blijkt wel degelijk bewust beïnvloedbaar. Een diepe, kalme ademhaling vertelt je lichaam dat het kan ontspannen, terwijl een snelle ademhaling het ‘vecht-of-vlucht’ systeem activeert.

Beheersing van de ademhaling is beheersing van je lichaam én geest. Het stelt je in staat om bewust zelfbeheersing te ervaren. Concentratie op de ademhaling opent de deur naar een dieper niveau van bewustzijn.

Ademen in Vrijheid

Trauma Release Breathwork omvat diverse krachtige vormen van ademwerk, met als gezamenlijk doel het bevrijden van oude trauma’s en opgeslagen energie. Ademen is de sleutel tot het voelen en de poort naar onze gevoelswereld. Het loslaten van oppervlakkige ademhaling en spierspanning stelt ons in staat om onaangename gevoelens te ervaren en te transformeren.

Ademwerk is een natuurlijke manier om trauma en spanningen los te laten. Het helpt om de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen en brengt het zenuwstelsel in balans.

Tijdens een sessie begeleid ik je door verschillende ademtechnieken, waarbij jouw welzijn centraal staat.

Na een sessie kun je een diepere verankering in je lichaam ervaren, vermindering van angst en depressie, en over het algemeen een gevoel van ontspanning en rust.

De BRTT en TRB kunnen los geboekt worden of gecombineerd voor een nog diepere heling.

“De kracht van ademen: een reis naar binnen, naar de schatkamer van herinneringen.”

Voor wie is de BRTT/TRB niet geschikt?

Als je last hebt van

 • Psychische klachten zoals schizofrenie, psychose en/of epilepsie
 • Verslaving aan psychoactieve middelen (soft- en harddrugs)
 • Hartklachten (te hoge of lage bloeddruk)
 • Glaucoom (hoge oogboldruk)
 • Zwangerschap
Bij het gebruik van de volgende medicatie
 • Antidepressiva of angst-onderdrukkers, zoals: Paroxetine (Seroxat), Fluoxetine (Prozac), Citalopram (Cipramil), Mirtazapine Fluvoxamine (Fevarin), Sertraline (Zoloft) of andere merken en types antidepressiva, Kanna kruid (Sceletium tortuosumm) en Valeriaan.
 • Methylfenidaathydrochloride (Ritalin)
 • Slaapmiddelen
 • Bloeddrukverdunners
 • Verdovingsmiddelen
 • Bètablokkers
 • Migraine medicatie
 • Allergie medicatie
 • Hoest remmende medicatie
 • Neussprays (een weekje mee stoppen)

Gebruik je medicatie die er niet tussen staat, laat dit dan weten.

“Ademen, de stille taal van bevrijding. In elke ademhaling ligt de kracht om te helen.”

Mijn eigen ervaring met de BRTT en TRB

Ondertussen heb ik aardig wat innerlijk werk gedaan en diverse ceremonies bijgewoond om dichter bij mijn gevoel te komen.
Ik heb diverse reizen mogen maken met plant medicijnen zoals: cacao, truffels, kambo, sananga, rape en ayahuasca, maar met deze methode ben ik gaan reizen zonder iets in te nemen.
Tijdens mijn TRB reizen heb ik pijn, verdriet en angst gevoeld, maar ook super mooie momenten meegemaakt, zoals het weerzien van mijn opa en oma.
Het was het een bijzondere ervaring, waarbij ik veel nieuwe inzichten heb gekregen en dat gun ik iedereen.

“Ontdek de kracht van ademen en bevrijd jezelf van diepliggende spanning en trauma’s”.

Verhalen van tevreden klanten

Herman Duijndam

Hier een ervaring die ik heb mogen ondergaan.
BRTT: Het was een bijzondere ervaring en zeker de eerste keer dat ik dit meemaakte. Een vreemde maar wel prettige ervaring waar bij de spieren behoorlijk door elkaar en los zijn geschud. De dag erna, een beetje spierpijn maar ach dat is ook te overzien. Al met al een super ervaring. 

TBR: Ook op deze dag de trauma release breathwork ondergaan, een aantal verschillende manieren om te ademen, voor mij zeer ontspannend daar ik soms wat wegdroomde en bijna echt in slaap viel. Bij enkele technieken wat licht in het hoofd maar vooral ontspannend, dank voor ook deze behandeling.

Dank Angelique

Wesley Stouthandel

Ik heb de behandeling als heel fijn maar ook zeer emotioneel ervaren.
Door de BRTT en TRB methode kon ik eindelijk sinds een lange tijd bij mijn pijn komen die ik al geruime tijd had opgeslagen in mijn lijf!

Ik kwam er achter dat ik het nodig had, na een goed gesprek met Angelique die ik vertelde over pijn in mijn lijf, veel moeheid en snel geprikkeld zijn.
Ik merkte tijdens de oefening dat de BRTT en TRB een effectiever effect heeft op korte termijn dan therapie!
Ik ben opgevoed en gevormd om mijn pijnlijke gevoelens weg te stoppen wat op een gegeven moment zijn tol eist op mijn gestel.
Doordat ik Angelique kon vertrouwen met mijn zijn en ze me heel zorgvuldig toesprak en er voor me was kon ik het loslaten en dat voelde voor mij als een hele opluchting.
De dag erna was het effect te voelen, asin dat ik erg moe en emotioneel was, want er was iets bij mij van binnen geopend en alles kon vrij zijn.
Ik raad Angelique erg aan omdat ik het een ander ook gun om alles los te kunnen laten!

Erwin Wils

Wauw! Wat een ervaring!
Als hypnotherapeut weet ik waar het onderbewustzijn toe in staat is. Het wil je beschermen, veilig houden, voor je zorgen. Zo was bij mij het geval dat ik nog een stukje onverwerkt trauma had waar ik niet bij kon komen. Mijn onderbewustzijn had het dermate ver weg gestopt, dat ik er met geen mogelijkheid bij kon komen.
Toen ik hoorde dat Angelique getraind was in Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) en Trauma Release Breathwork (TRB), zag ik de mogelijkheid om met mijn trauma aan de slag te gaan. Met mijn verstand kon ik niet bij de emotie komen, dus wellicht was dit de oplossing. Wat een ervaring!
Het BRTT gedeelte is echt heel bijzonder om mee te maken. Na wat intensieve voorbereidingsoefeningen, begonnen mijn benen te trillen, niet normaal meer! Het frappante was ook dat voor mijn gevoel mijn rechterbeen veel extremer reageerde dan links, terwijl Angelique alles “synchroon” zag gebeuren. Echt heel bijzonder, een en ander werd letterlijk uit mijn lichaam geschud!
Het TRB gedeelte, oftewel het ademwerk, was ook heel bijzonder. Er leek niet heel veel te gebeuren, af en toe dwaalde ik wat weg en moest ik mij weer opnieuw focussen op de verschillende oefeningen, en opeens kwamen de tranen.
Ik weet dat ik nu behoorlijk wat opgeruimd (en verwerkt) heb en ik kijk ernaar uit hoe mij dit in de toekomst gaat helpen. Mocht je een echte denker zijn, jezelf afvragen of er nog iets te verwerken valt, maar heb je geen idee hoe, dan kan ik je deze sessie van harte aanbevelen. Angelique, dankjewel, je bent een kanjer!

Contact informatie:

Angie’s Body Care
Angelique Lammertink
Laurens Costerstraat 21 A
3112 DL Schiedam
Nederland
+31641512954
Delen met je netwerk
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?