De MELT-methode. Iets voor jou?Heb je regelmatig last van pijn in je nek, schouders, onderrug en/of word je niet lekker uitgerust wakker? Dan is MELT misschien iets voor jou.

-> Ga 3 keer per week 10 minuten zelf aan de slag met een balletje en/of foam-roller en ervaar hoe het is om weer lekker door te kunnen slapen.

Zo werkt de MELT-methode

MELT is een vorm van zelfbehandeling waarmee je jezelf bevrijdt van nare klachten, zoals:

 • Niet goed kunnen doorslapen
 • Stijfheid in je lijf

Het is eigenlijk een makkelijke vorm van yoga met hulpmiddelen, zoals speciaal ontwikkelde balletjes en/of zachte foam-roller. Deze MELT-technieken komen oorspronkelijk uit diverse massagetherapieën, die je op jezelf kan toepassen en het voelt nog eens heel prettig ook.

Met de oefeningen verbeter je de kwaliteit van je bindweefsel, waardoor je pijn en stijfheid vermindert. Het helpt ook je (sport)prestaties te verbeteren. Het speciale balletje en/of roller zorgt ervoor dat je bindweefsel weer soepel wordt. Zo optimaliseer je de werking van je spieren, je bindweefsel en je zenuwstelsel.

Het doel van MELT is het verbeteren van het zelf herstellend vermogen en de balans in je lichaam. Onderzoek toont aan dat MELT de gezondheid van je bindweefsel bevordert en zorgt voor een gebalanceerd zenuwstelsel. Let wel op: het is niet goed als je pijn ervaart tijdens de oefeningen.

Voor wie is de MELT-methode?

 • Voor iedereen die het verouderingsproces wil vertragen
 • Voor actieve atleten die optimale prestaties willen leveren
 • Voor kinderen
 • Als je geblesseerd bent
 • Als je aan het herstellen bent van een operatie
 • Als je zwanger bent
 • Als je een beperkte mobiliteit hebt
 • Als je een knie- of heupprothese hebt
 • Als je bot aandoeningen hebt

Juist dan kan je van MELT profiteren.

Hoe is het ontstaan?

MELT is ontwikkeld door de massagetherapeut Sue Hitzmann uit New York. Als kind zag ze haar oma snel aftakelen en toen ontstond bij haar de wens om zelf gezond oud te worden. In haar zoektocht naar vitaliteit en gezondheid was ze op 26-jarige leeftijd een bekende fitness goeroe geworden, met TV-programma’s, video’s om thuis te trainen en artikelen in fitness tijdschriften. Ze raakte pas in massagetherapie geïnteresseerd nadat ze zelf een blessure opliep die door een cranial-sacraal therapeute werd verholpen. Ze besloot die technieken ook te leren en volgde er diverse opleidingen in. 

Ze werd zo succesvol dat ze het werk niet meer aankon en op zoek ging naar manieren waarmee haar klanten zichzelf konden helpen. Met MELT kan iedereen zelf de interne werking van het lichaam weer op peil brengen, het weefsel weer soepel maken en daardoor het zenuwstelsel in balans brengen. Sue Hitzmann ontwikkelde speciaal daarvoor zelfhulptechnieken en de bijbehorende hulpmiddelen.

Heb je interesse en wil je meer weten? Neem contact met Angie’s Body Care op.