Zwangerschapsmassage bij Angie’s Body Care

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Zwangerschap

Jouw man of vriend kan ook bij de massage aanwezig zijn. Handig! Dan kan hij gelijk wat technieken leren en om je tijdens je zwangerschap vaker te masseren. 

Waarom een zwangerschapsmassage?

Tijdens je zwangerschap gebeurt er in een relatief korte periode veel in je lichaam. De hormonen veranderen je spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte voor het kind te maken en je op de bevalling voor te bereiden. De veranderingen zorgen er meestal voor dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten, zoals pijn in je nek, rug en bekken. Je lichaam houdt vocht vast en het kan zijn dat je slecht slaapt. De Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Tijdens de zwangerschap zijn je gevoelens onrustig. Dat komt niet alleen door de extra hoeveelheid hormonen, maar ook door de vele veranderingen in je leven. Je kan je onzeker en tegelijkertijd gelukkig voelen. Bijna elke vrouw maakt zich zorgen of alles goed zal verlopen. Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kan je je onzeker voelen. Je kan je afvragen of de zwangerschapsklachten die je hebt wel normaal zijn of dat er meer aan de hand is.

De Zwangerschapsmassage is een speciaal aangepaste massagetechniek, die vaak is gebaseerd op een nieuwe massagetechniek die Hydromed heet. Oorspronkelijk is de Hydromedmassage afkomstig uit Engeland. Het was destijds de bedoeling om de druk op de gewrichten van de therapeut te verlichten. Al snel bleek dat ook de patiënten veel baat hadden bij een massage op een warmwaterkussen of -matras.

Deze massage mag worden ondergaan vanaf de 14e week en uitsluitend als er sprake is van een gezonde zwangerschap. Mocht je een medische klacht hebben, overleg dan eerst met je arts. Meld deze medische klachten vooraf.

Wat zijn de positieve effecten van de zwangerschapsmassage?

  • Werkt ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jou en je kind
  • Zorgt ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt
  • In de eerste drie maanden maakt het je fitter en verlicht het je eventuele hoofdpijn en/of misselijkheid
  • Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kan je rugklachten en beenkrampen krijgen. Massage verlicht de klachten en je zal je beter in je vel voelen
  • De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snelgroeiende baby. Dit merk je vaak aan bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen. Verder merk je dat je lichaam vocht vasthoudt en dat je slecht slaapt. Zwangerschapsmassage kan je makkelijker door deze periode heen helpen

Hoe werkt het?

th


Tijdens de gehele behandeling lig je op je rug of zij op een zacht, glad warmwaterkussen. De warmte van zo’n kussen zorgt voor een extra diep ontspanningseffect. Je lichaam wordt geheel ondersteund, zoals in een waterbed, zodat je alleen de massage voelt en daardoor geen last van je buik hebt. De masseur masseert met geoliede handen en onderarmen: je voeten, benen, armen, handen, romp, hals en schouders. Niet alleen jij maar ook je baby wordt heel rustig van de zachte aangename bewegingen. De behandeling zorgt er ook voor dat je even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam. Hierdoor word je je bewuster van de baby in je buik.

Er wordt bij de zwangerschapsmassage gebruik gemaakt van massageolie, meestal op basis van Amandel en Jojoba. Dit zorgt voor goede elasticiteit van de huid om zo het ontstaan van zwangerschapsstriemen te voorkomen.

Klik hier voor de aanbevelingen over de zwangerschapsmassage

Wil je meer weten of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met me op. Je bent van harte welkom.